و اما بعد ...

این وبلاگ محیطی دوستانه و خودمانی جهت طرح برخی مسائلی است که مفید بنظر می رسد.

و اما بعد ...

این وبلاگ محیطی دوستانه و خودمانی جهت طرح برخی مسائلی است که مفید بنظر می رسد.

چرا رهبران بزرگ به پاسخ آری بسنده نمی کنند؟

خلاصه کتاب چرا رهبران بزرگ به پاسخ آری بسنده نمی کنند؟

نوشته : مایکل روبرتو

"" رهبران غالباً پاسخ «بله» می‌ شنوند. کمتر خبرهای بد را برای اقدامات به موقع می شنوند. شاهد تفکر یک گروه هستند نه یک واقعیت. فکر می‌ کنند به اشتراک نظر دست یافته ‌ اند و تصمیماتشان را دسته ای از همکارانشان اتخاذ کرده ‌اند که هیچ شناختی از واقعیت ندارند. این یک معضل بزرگ برای رهبران، تیم‌ ها و سازمان ‌ها است. ""

در این کتاب، مایکل روبرتو استاد دانشکده‌ بازرگانی هاروارد و نویسنده‌ کتاب به خوانندگان نشان می ‌دهد که چگونه می‌ توانند اختلاف‌ نظرهای صادقانه و سازنده داشته باشند، تصمیمات خود را بهبود بخشند و سپس کل سازمان را با چنین تصمیم هایی همراه سازند. این کتاب که بر مبنای تحقیقی گسترده نوشته شده است، نشان می‌ دهد که چگونه می ‌توان صداقت را گسترش داد، منطق و خرد سازمان را توسعه داد و برای دستیابی به یک اقدام کارآمد و اثربخش، به اشتراک نظر دست یافت. همچنین مثال ‌هایی ذکر شده است و نشان داده شده که چگونه سازمان ‌های واقع ‌بین، تصمیم های واقع‌ بینانه اتخاذ می ‌کنند و چگونه فرآیند تصمیم‌ گیری، نه صرفاً در سطح مدیریت، بلکه در کل سازمان اشاعه پیدا می ‌کند.

چالش رهبری

در فوریه‌ سال 2003، سفینه‌ فضایی کلمبیا در هنگام بازگشت به زمین منهدم شد. در سال 1996، دو کوهنورد برجسته‌ جهانی و سه نفر از همراهان آنها، در مرگ بارترین روز تاریخ کوه اورست، در دامنه‌ های آن جان باختند. در سال 1961، تبعیدی ‌های کوبا، با حمایت آمریکا به خلیج پیگز حمله کردند و دولت نظامی کاسترو تقریباً همه‌ آنها را دستگیر کرد یا به قتل رساند.

مشکلات اسف ‌بار همواره پرسش ‌های مهمی را پدید می ‌آورند. چرا مدیران ناسا وقتی فهمیدند که چنین مشکل مرگ باری پیش آمده است، دست به کار نشدند و اقدامی نکردند؟ چرا کوهنوردان نسبت به اصول ایمنی خود بی ‌توجهی کردند؟ چرا جان اف کندی از حمله‌ تبعیدی ‌های کوبا به خلیج پیگز حمایت کرد؟

ما تمایل داریم از اشتباهات دیگران درس بگیریم اما برداشت ‌های غلط ما باعث می‌ شود که فرآیند یادگیری درست پیش نرود. تصمیم‌ گیری استراتژیک یک فرآیند پویا، باید در طول زمان شکل بگیرد و در سطوح مختلف سازمان به اجرا درآید. عوامل اجتماعی، سیاسی و هیجانی نقش مهمی ایفا می ‌کند.

کیفیت تصمیم گیری و اثربخشی اجرای آن

رهبران باید اقدامی صحیح را انتخاب کنند و سازمان را برای اجرای کارآمد آن بسیج کنند.

بنابراین، موفقیت، برگرفته از کیفیت تصمیم ‌گیری و اثربخشی اجرای آن است. توانایی یک رهبر برای هدایت سازمان در بحبوحه‌ تضاد میان افراد، موضوعات سیاسی و فشارهای اجتماعی وارد شده بر فرآیند تصمیم ‌گیری، نشان دهنده‌ اهمیت هر دو موضوع است.

البته فقط پرداختن به اختلاف‌ نظرها کافی نیست. مدیران باید بتوانند به اشتراک نظر برسند. اشتراک نظر به معنای موافقت با تمامی ابعاد تصمیم ها نیست. همچنین به معنای تأیید همه جانبه‌ رهبر هم نیست. اشتراک نظر یعنی اینکه افراد در اجرای یک تصمیم همکاری کنند،

حتی اگر به طور کامل با آن تصمیم موافق نباشند.

اشتراک نظر نیازمند تعهد به اقدام انتخاب شده و درکی قوی و مشترک از منطق آن است. تعهد به فرد کمک می ‌کند تا مانع از اختلاف به وجود آمده در اجرا شود. درکی مشترک از منطق تصمیم، به افراد کمک می ‌کند تا اقدامات خود را با روح تصمیم اتخاذ شده، هماهنگ

نظرات 1 + ارسال نظر
سهراب سه‌شنبه 1 بهمن‌ماه سال 1387 ساعت 13:19 http://prepay.ir/?referid=3231

سلام دوست من.

اگر از Oxin خسته شدید یا به دنبال یک جای معتبر برای کسب درآمد در قبال نمایش تبلیغ می گردی ، این یکی رو هم امتحان کن.

امتحانش ضرری نداره.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد