و اما بعد ...

این وبلاگ محیطی دوستانه و خودمانی جهت طرح برخی مسائلی است که مفید بنظر می رسد.

و اما بعد ...

این وبلاگ محیطی دوستانه و خودمانی جهت طرح برخی مسائلی است که مفید بنظر می رسد.

احتمال این‌که تکلیف انتخابات در مرحله اول روشن شود وجود دارد

آفتاب: نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس پیش از ظهر جمعه در یک نشست خبری با نمایندگان رسانه‌های خارجی، در پاسخ به سوال خبرنگار العربیه درباره رقیب اصلی خود گفت: «نظرسنجی‌ها شیب‌ تندی به سمت بالا دارد و به نظر می‌آید اگر این شیب حفظ شود، احتمال این‌که تکلیف انتخابات در مرحله اول روشن شود وجود دارد. رقیب اصلی من روشن است و طبیعتا نفر بعدی در نظرسنجی‌ها رقیب اصلی من خواهد بود».

در این نشست خبرنگار روزنامه الموندو اسپانیا به برخی اظهارات اخیر رییس‌جمهور و حامیان وی درباره میرحسین موسوی و استفاده از عباراتی نظیر فاسد و دزد اشاره کرد و نظر موسوی را در این رابطه جویا شد که وی پاسخ داد: «ما از اول سعی کردیم فضای انتخاباتی را اخلاقی نگه داریم و احتمال می‌دهیم با توجه به نتایج نظرسنجی‌ها، بداخلاقی‌هایی از سوی برخی افراد صورت گیرد. از ابتدا به ستادهای خود اعلام کرده‌ایم که در این نوع موارد خونسردی خود را حفظ کنند و تنها به توضیح مواضع و برنامه‌ها بپردازند».

در ادامه خبرنگار وال‌استریت ژورنال درباره برنامه‌های اقتصادی مهندس موسوی و نظر وی درباره نقش دولت در اقتصاد، پرسشی را مطرح کرد که موسوی در پاسخ گفت: «ما سیاست بازار را دنبال می‌کنیم ولی با مدیریتی که در مورد جهت این بازار اعمال خواهیم کرد».

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: «اقتصاد جنگ مربوط به دوره جنگ بوده و تمام شده است. امروز احتیاج به استفاده فراوان از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داریم و باید وضعیتی را در کشور ایجاد کنیم که امکان حضور قدرتمندانه بخش خصوصی فراهم شود».

خبرنگار خبرگزاری آسوشیتدپرس (AP) این سوال را مطرح کرد که میزان ریزش آرای آقای احمدی‌نژاد به سمت کدام کاندیدا است؟ که مهندس موسوی پاسخ داد: «با توجه به مواضع من درباره اصلاح‌طلبی و رجوع دائم به اصول، فکر می‌کنم بخش قابل توجهی از این ریزش آرا به سمت من خواهد بود».

در ادامه این نشست خبرنگار شبکه خبری پرس‌.تی.وی درباره اظهارات میرحسین موسوی راجع به گسترش روابط منطقه‌ای و نیز نوع رابطه با اروپا و غرب و به ویژه رابطه ایران و آمریکا سوال کرد.

موسوی پاسخ داد: «اگر بخواهیم رابطه نیرومند با کشورهای بزرگ برگزار کنیم ابتدا باید با همسایگان خود و کشورهای منطقه ارتباط خوبی داشته باشیم تا اینکه تبدیل به کشوری قوی برای تعامل مناسب با کشورهای بزرگ شویم؛ البته در این تعامل به مزیت‌های نسبی خود تکیه خواهیم کرد».

وی با تاکید بر اینکه ما کشوری بزرگ هستیم که می‌توانیم بازیگر نیرومندی در منطقه باشیم، ‌درباره مزیت‌های نسبی ایران در رابطه با کشورهای دیگر گفت: «ما سابقه تاریخی، ‌بازار نیرومند و منابع وسیع نفت و گاز داریم و همچنین در تنگه هرمز حضور فعال داریم و کشورهای زیادی با ما همسایه هستند که اینها از جمله مزیت‌های نسبی ما است. یک کشور نمی‌تواند بدون داشتن دوستان زیاد در سیاست‌خارجی موفق باشد. از سوی دیگر اروپا به نوعی با خاورمیانه همسایه است و مسایل این منطقه بر روی امنیت اروپا نیز تاثیر می‌گذارد؛ ضمن اینکه ما با یک بازار یک میلیارد نفری و با گردش مالی بسیار گسترده در اروپا روبه‌رو هستیم و همه اینها ایجاب می‌کند که بتوانیم با اروپا رابطه خوبی داشته باشیم».

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس با تاکید بر لزوم وجود تعادل در سیاست خارجی و نحوه تعامل با کشورهای دیگر، به تعامل با شرق اشاره کرد و افزود: «ما به شرق هم نگاه داریم و در آنجا با یک بازار وسیع روبه‌رو هستیم و جای پای ما در شرق دیده می‌شود؛ به طوری که در خلیج بنگال هم می‌توانید زبان یا آثار فارسی را ببینید، بنابراین باید این ظرفیت‌ها را احیا کنیم. ما بسیار فعال با دنیا برخورد خواهیم کرد و گسترش روابط منطقه‌ای را پشتوانه تعامل با قدرت‌های بزرگ قرار خواهیم داد».

موسوی درباره رابطه ایران و آمریکا نیز اظهار کرد: «رابطه‌ با آمریکا از حالت تابو خارج شده است ولی باید زمینه‌های مساعدتری را در این زمینه شاهد باشیم. اگراین مساله به صورت مساعدی پیش برود طبیعی است که این روابط به سمت بهتر شدن پیش خواهد رفت».

در ادامه این نشست، خبرنگار خبرگزاری آلمان این پرسش را مطرح کرد که آقای احمدی‌نژاد اعلام کرده است مذاکرات هسته‌‌ای با گروه 1+5 را ادامه نخواهد داد، نظر شما در رابطه با این مذاکرات چیست؟

میرحسین موسوی در پاسخ به این سوال گفت: «ما مذاکرات را در چارچوب آژانس انرژی اتمی با همه کشورهایی که تمایل به مذاکره داشته باشند می‌توانیم انجام دهیم. ما به تمام تعهدات آژانس متعهد هستیم و انتظار داریم قواعد درباره ما نیز رعایت شود. من در رابطه با این مساله تابویی نمی‌بینم».

خبرنگار خبرگزاری اسپانیا در این نشست با بیان این اظهارات که دادگاه رسیدگی، از دولت احمدی‌نژاد انتقاد کرده که یک میلیارد دلار از سود نفتی ناپدید شده است، نظر میرحسین موسوی را در این رابطه جویا شد که وی پاسخ داد: «این گزارش مبتنی بر نهادی است که در مجلس به نام دیوان محاسبات عمومی شناخته می‌شود و به طور قانونی هر سال یک بار گزارشی می‌دهد و اگر تخلفاتی صورت گرفته باشد یا موارد مبهمی وجود داشته باشد، در مجلس اعلام می‌شود و اگر جواب مستدلی داده نشود به قوه قضاییه ارجاع داده می‌شود. تا جایی که من اطلاع بCن سیاست‌ها اشاره و این سوال را مطرح کرد که آیا ممکن است این اتفاق دست».

در ادامه این نشست خبرنگار خبرگزاری فرانسه، پرسشی را درباره سیاست خارجی دولت آینده مهندس موسوی و نحوه تعامل با جهان به ویژه آمریکا مطرح کرد که موسوی در پاسخ اظهار کرد: «سیاست‌هایی که در سال‌های گذشته داشته‌ایم هزینه‌های زیادی بر کشور ما تحمیل کرده است. ما به سمت تعامل بیشتر با جهان و کم کردن تنش پیش خواهیم رفت. اگر صدقی از سوی آمریکا در لحنی که رییس‌جمهور جدید آن کشور ابراز کرده وجود داشته باشد، می‌تواند زمینه‌هایی برای پیشرفت کار فراهم کند».

وی ادامه داد: «رابطه ما با آمریکا یک مساله پیچیده است و قابل حل در یک شب و یک روز نیست بلکه راه‌حلی مداوم همراه با حوصله و راهبردهای درست می‌طلبد».

موسوی با تاکید بر اینکه دگرگون کردن لحن آمریکا می‌تواند بسیار موثر باشد یادآور شد: «قبل از روی کار آمدن اوباما فضا به گونه‌ای بود که هر روز آشکارا درباره حمله به ایران صحبت می‌شد و این مساله قبح خود را از دست داده بود و تنها ترس از ملت ایران موجب شده که این حمله صورت نگیرد؛ اما در زمان اوباما این لحن عوض شده است ولی با توجه به سابقه‌ای که داریم، منتظریم ببنیم باز هم علائمی به دنبال آن هست یا خیر. من روند را روند خوبی می‌بینم که اگر ادامه پیدا کند به بهتر شدن وضع کمک خواهد کرد».

خبرنگار خبرگزاری شینهوآ از چین به سیاست‌های اصلاحی چین طی سی سال گذشته و پیشرفت این کشور با پیگیری این سیاست‌ها اشاره و این سوال را مطرح کرد که آیا ممکن است این اتفاق در ایران نیز رخ دهد؟

میرحسین موسوی در پاسخ به این سوال گفت: «چین از سال 1979 سیاست‌های جدید خود را آغاز کرده و موفق هم بوده است؛ من بعد از اتمام دوران نخست‌وزیری‌ دو بار به چین سفر کردم و هر بار شاهد پیشرفت‌ها و برنامه‌های اصلاح‌طلبانه چینی‌ها بوده‌ام».

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: «ما کشوری بزرگ با امکانات وسیع و نیروی انسانی عظیم هستیم و متوسط سطح تحصیلی نیروهایی که در دستگاه‌های اجرایی ما جذب شده‌اند بالاتر رفته است و این یک سرمایه محسوب می‌شود. مشکل ما کمبود کارآمدی است که باید این مساله را اصلاح کنیم. ما باید بتوانیم بر شکاف‌های خود با دنیای در حال پیشرفت غلبه کنیم و من نسبت به این مساله بسیار امیدوار هستم به شرط آنکه سیاست‌های اصلاحی در این رابطه صورت بگیرد چرا که با ادامه سیاست‌های فعلی شکاف‌ها بیشتر خواهد شد و موفقیت را به دست نخواهیم آورد».

در ادامه نشست خبری مهندس میرحسین موسوی با نمایندگان رسانه‌های خارجی خبرنگار روزنامه نیویورک‌تایمز این پرسش را مطرح کرد که آیا نسبت به احتمال تقلب درانتخابات نگرانی دارید؟

مهندس موسوی پاسخ داد: «همیشه نگرانی در مورد انتخابات وجود دارد و به همین دلیل مساله نظارت مطرح شده است. ستاد من در این رابطه کار می‌کند و سعی کرده‌ایم با ستادهای دیگری مانند ستاد آقای کروبی هماهنگی‌هایی داشته باشیم و نیروهای قوی و قابل اعتمادی در این رابطه در حال کار هستند و سعی می‌کنند با تکیه بر نیروهای مردمی نظارت را به گونه‌ای پیش ببرند که احتمال تقلب پایین بیاید، دولت امانتداری کند و نظارت‌ها دقیق صورت بگیرد تا احتمال تقلب کمتر شود».

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس در پاسخ به سوال خبرنگار رویترز مبنی بر اینکه آیا شما حاضر بD8

نظرات 2 + ارسال نظر
آسمان یکشنبه 10 خرداد‌ماه سال 1388 ساعت 12:01

سلام

تقدیم با عشق:

http://www.takshare.com/pictures/3ee5f4bcf024cfa5340e5c895b5afcd0.jpg

شبستری یکشنبه 17 خرداد‌ماه سال 1388 ساعت 13:20

منم به میرحسین رای می دم اما کاش همه مردمی که رای می دادند به ایشان بود اون وقت می شد امیدی به آینده داشت.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد