و اما بعد ...

این وبلاگ محیطی دوستانه و خودمانی جهت طرح برخی مسائلی است که مفید بنظر می رسد.

و اما بعد ...

این وبلاگ محیطی دوستانه و خودمانی جهت طرح برخی مسائلی است که مفید بنظر می رسد.

زیبا کلام: من از رحیم مشایی دفاع می‌کنم

فرارو- یک تحلیل‌گر سیاسی با دفاع از اسفندیار رحیم مشایی آزادی ابراز عقیده را حق وی دانست و  مخالفان مشایی را به بی‌اخلاقی متهم کرد. صادق زیباکلام گفت: «من از رحیم مشایی دفاع می‌کنم.» وی دلیل دفاع از رحیم مشایی را دفاع از حق آزادی بیان و ابراز عقیده دانست.
در چند روز اخیر بازار حمله به اسفندیار رحیم مشایی داغ است، از حسین شریعتمداری گرفته تا علی مطهری همه و همه وی را متهم به انحراف و کج‌اندیشی می‌کنند. آن‌ها رحیم مشایی را انحراف اصولگرایی می‌دانند. اما در این میان برخی از فعالین سیاسی نیز به دفاع از رییس دفتر احمدی نژاد می‌پردازند.

صادق زیبا کلام با بیان این‌که "از مشایی دفاع می‌کنم" گفت: «من از معدود ایرانی‌هایی هستم که به هیچ وجه احساس بدی نسبت به عرب‌ها ندارم و به هیچ وجه احساس کینه به خاطر شکست 1400 سال پیش در قادسیه را ندارم. من از ایرانی‌هایی هستم که 180 درجه به عکس آقای مشایی و خیلی از ایرانی ها دیگر به گذشته ایران قبل از اسلام افتخار نمی کنم و صرفا آن را بخشی از تاریخ ایران می دانم.»
وی با انتقاد از ناسیونالیسم مورد نظر رییس دفتر احمدی نژاد اظهار کرد: «من برخلاف آقای مشایی به هیچ وجه افتخار نمی کنم که ایرانی هستم چرا که ایرانی بودن من دست خودم من نبوده است. من ممکن بود در گینه بیسائو متولد شوم، گینه بیسائوای بودم و ممکن بود در هند متولد شوم، هندی بودم و.. ما که ملیت خود را انخاب نمی کنیم که به آن ببالیم هر انسانی باید به چیزهایی ببالد که بدست آورده است. مانند این که من به مرد بودن خودم ببالم این در حالی است که خداوند من را مذکر خلق کرده است. ماباید به چیزهایی ببالیم که خودمان به دست آورده‌ایم.»
این استاد دانشگاه ادامه داد: «علاوه براین اگر قرار باشد که هر کس به ملیت خود ببالد این دنیا پر از فاشیست، شوونیست و ملی‌گرا می‌شود. آن‌وقت انگلیسی‌ها حق دارند به انگلیسی بودن ببالند، عرب‌ها حق دارند به عرب بودن ببالند و .. در حالی که این اصلا نسخه درستی نیست.»
زیبا کلام افزود: «اگر قرار باشد ما از مکتب ایران سخن بگوییم، این فقط ایران نیست که تاریخ چند هزار ساله دارد. چین هم دارد، هند هم دارد، ترک‌ها هم دارند. بنابراین اگر این چنین باشد ما باید از مکتب هند و چین و ترکیه و انگلستان و.. صحبت کنیم چون تمام این‌ها، قدمت تاریخی‌شان اگر بیشتر از ایران نباشد کمتر نیست، این کشورها هم دانشمندانی داشتند که خدمت کردند انگلیسی‌ها خیلی بیشتر از ما ایرانی‌ها فیلسوف و اندیشمند داشتند.»
این تحلیل‌گر سیاسی با بیان این‌که "من به هیچ وجه با بن‌مایه فکر آقای رحیم مشایی موافق نیستم" گفت: «آن چیزی که من از آن دفاع می‌کنم این است که حق آقای رحیم مشایی هست که افکار و اندیشه@اش را بتواند ابراز کند. جامعه واقعا جامعه بیماری است، اگرکه کسی صحبت کند و به این دلیل که ما با آن مخالیم همه به آن حمله کنیم و بگوییم تو چرا این حرف را زدی.»
زیبا کلام تاکید کرد: «به علاوه اگر رحیم مشایی در این جایگاهی که دارد نتواند سخن بگوید آن وقت صادق زیباکلام و دیگران به هیچ وجه نمی‌توانند سخن بگویند. بنابراین دفاع من از مشایی دفاع از حق آزادی بیان و حق آزادی اندیشه است .»
وی با انتقاد از مخالفان مشایی تصریح کرد: «این چه حرف باطلی است که ایشان چون رییس دفتر رییس جمهور است هیچ حرفی نباید بزند. چه کسی این حرف را زده است؟ کجای قانون این مسئله وجود دارد؟ من از کسانی که ظرف چند روز گذشته به طورمنظم از مشایی انتقاد کرده اند سوال می‌پرسم که اگر با سخنان ایشان موافق بودند بازهم می گفتند که رییس دفتر رییس جمهور نباید حرف بزند؟»
این استاد دانشگاه با طرح یک سوال از مخالفان رییس دفتر احمدی‌نژاد اظهار کرد: «من از تمام منتقدان مشایی که می گویند ایشان به دلیل سمت اجرایی که دارند نباید سخن بگویند یک سوال دارم اگر حرفی که آقای مشایی زد موافق نظر شما بود بازهم سعی می کردید که صدایش را در گلو خفه کنید؟ اصلا و ابدا، چون او چیزی گفته که به مذاق شما خوش نمی آید و می‌خواهید دهانش را ببندید.»
وی ادامه داد: «در ثانی مگر ایشان این مسئله را به عنوان یک نظر رسمی حکومتی مطرح کرده است. مگر ایشان گفته است که سیاست خارجی ایران بر ایده "مکتب ایران" متمرکز شود؟ ایشان گفته است اسلام به جای خود و ایران هم به جای خود. من با این نظر مخالف هستم، اما اگر ما بیاییم ایشان را این گونه چپ و راست بکوبیم و مرتجع، منحرف، جاهل بنامیم این بسیار زشت است.»
زیبا کلام با اشاره به آزادی بیان مصرح در قانون اساسی اظهار کرد: «اگربخواهند با رحیم مشایی این گونه رفتار کنند با دیگران چه می‌کنند؟ متاسفانه عده‌ای در این کشور هستند که هیچ کلامی را به جز آن چه که خود فکر می‌کنند صحیح است بر نمی‌تابند. آیا ما آزادی بیان در چهارچوب قانون داریم یا نداریم؟ اگر داریم آقای مشایی باید بتواند آن چیزی را که مدنظرش است بگوید.»
این تحلیلگر مسائل سیاسی مخالفان مشایی را به بی اخلاقی متهم کرد و گفت: «آقایان به جای این که مشایی را بمباران می کنند جواب ایشان را مستدل بدهند و فکر اندیشه ایشان را با دلایل دقیق رد کنند نه این که بگویند ایشان منحرف است و حرف‌های دست چندم سروش و پلورالیسم دینی را به کار می‌برد. این سخنان رحیم مشایی اساسا چه ارتباطی به اظهارات سروش دارد؟»
وی تصریح کرد: «من واقعا متاسف و متاثر از این حملات به رحیم مشایی هستم هرچند که با اصل نظر ایشان سرتا پا مخالفم اما چیزی که تاسف‌آور است این است که مخالفانش ادب را رعایت نمی‌کنند و در عین حال این نکته را بگویم که من آقای مشایی را ظرف پنج سال گذشته از معدود اصولگرایانی دیدم که تا به حال به کسی توهین نکرده است.»
زیبا کلام با اشاره به ادبیات چهره‌های اصولگرا در قبال مخالفان اصلاح‌طلب اضافه کرد: «در اوج وقایع بعد از انتخابات که الفاظی هم چون منافق و فتنه گرو.. برای فرزندان اصیل انقلاب به کار می‌رفت من حتی ندیدم که آقای رحیم مشایی یک بار به دیگران بی ادبی و درشتی کند. شما کافی است که ادبیات مشایی را با ادبیات اقای حسینیان و اقای حاج حسین شریعتمداری و آقای دکتر کوچک زاده و حجت الاسلام رسایی مقایسه کنید.»
این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که "آیا این هجمه به مشایی را در راستای حذف وی از جریان انتخابات آینده ایران نمی‌دانید؟" گفت: «من هم این را شنیده‌ام که چون آقای احمدی نژاد خودشان نمی‌توانند نامزد ریاست جمهوری شوند مایل هستند که آقای رحیم مشایی ریس جمهور آینده باشند. من با وجود این که مخالف رییس جمهور شدن مشایی هستم اما این را نهایت بی‌اخلاقی می‌دانم که شخصی را به خاطر این که دو سال و چند ماه دیگر می‌خواهد نامزد ریاست جمهوری شود به او حمله کنیم و بخواهیم دهن او را بدوزیم.»

نظرات 2 + ارسال نظر
علی سه‌شنبه 19 مرداد‌ماه سال 1389 ساعت 11:46

شما که با مشائی حال میکنید ژس اینهم را داشته باشید:
مهر: رئیس دفتر رئیس جمهور با اعلام اینکه"امروز نام ایران در دنیا معادل علی(ع) است و بدون "ایران" اسلام گم می‌شود" ، گفت: ماموریت انسان بر روی زمین این است که جانشین خدا باشد، به جای خدا تصمیم بگیرد و به جای خدا اراده کند. اسفندیار رحیم مشایی در همایش تجلیل از خبرنگاران حوزه زنان و خانواده که صبح دوشنبه در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد با بیان اینکه "خدا ظرفیت خدا شدن را در انسان قرار داده" گفت: انسان قرار است که خدا باشد و در جای خدا بنشیند. انسان در طول تاریخ کوچک مانده چرا که به برنامه خدا و دستور او برای گزینشهای الهی عمل نکرده است. این همان تقابل بین حق و باطل، شیطان و انسان، پلیدی و زیبایی و نور و ظلمت است.
اثرگذاری انسان در دنیا به معنای نزدیکی به خداست
وی ادامه داد: اولیای الهی فرصت می یافتند که به خدا هر چه نزدیکتر شوند و اثرگذاری انسان در دنیا نزدیکی به خداست. اگر چه در آیه‌ای از قرآن آمده است که هر آنچه در آسمانها و زمین است مسخر شماست ولی عملاً این موضوع اتفاق نیفتاده و با وجود اینکه ظرفیت تسخیر دنیا به انسان داده شده ولی هنوز آسمانها و زمین به تسخیر انسان در نیامده اند.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه شیطان به دنبال مانع شدن از تحقق اراده الهی است ادامه داد: این عوامل در صدد تحقق رویدادهای بازدارنده در تحول انسان است که اینجا همان جنگ خبری است.
وی با اشاره به اینکه هر خبری محصول رویداد و نتیجه یک رخداد است گفت: شما می‌دانید که هر خبری بازگشاینده راه خبر جدیدی است و در امتداد خبر اولیه حرکت می‌کند. جنگ خبر، رقابت در عرصه خبر و در واقع رقابت برای تولید و خلق رویدادها است.

مشایی ادامه داد: ابلاغ وظیفه پیامبران است و اولین خبرنگاران پیامبران بودند چرا که نبی یعنی خبردار و تا کسی خبر نداشته باشد خبرنگار هم نمی‌شود. گر چه اسم خبرنگار ناظر بر ثبت خبر بوده ولی مقصود از خبرنگاری ابلاغ و انتشار خبر است.
پیامبران اولوالعزم ماموریت جهانی داشتند
وی گفت: پیامبران اولوالعزم ماموریت جهانی داشتند و به نسبت مسئولیتهایشان نیز از جایگاه متقابلی برخوردار بوده و به همان نسبت نیز بیشتر از مسایل خبر داشتند و دایره ماموریتشان نیز بزرگتر بود که به همان نسبت نیز نامشان در تاریخ باقیمانده است.


رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه میزان خبرداری باید با میزان ارسال و ابلاغ خبر متناسب باشد اظهارداشت: میزان خبرداری پیامبران هم با هم یکسان نبود چون ماموریتهای متفاوتی داشتند.

وی بیان داشت: دعوای امروز دنیا بر سر مسیر است. به این معنا که دعوا بر سر قبله و بر سر مدینه فاضله و مقصد است. دعوای مقصد بدیهی و گریزناپذیر است چرا که دعوای مسیر آن را الزامی می‌کند.

وی ادامه داد: این دعوای مسیر به تقابل خبر منجر می‌شود. امروز بزرگترین نبرد بین انسان و شیطان و بین بدی و خوبی در عرصه خبر وجود دارد و مقابله‌ها در عرصه خبر آشکار است. مسئولیت بزرگ جبهه حق و عدالت این است که در عرصه این تقابل با جدیت سرمایه گذاری کند. ما مسئولیت بزرگی بر دوش داریم. امروز استکبار جهانی با استفاده از ابزار خبرپراکنی در دنیا سلطه برقرار کرده است.

حوزه رسانه خط مقدم دعوا با استکبار جهانی است

مشایی گفت: تقابل ما بر سر سرزمین نیست بلکه دعوای ما با استکبار جهانی است. خط مقدم دعوا حوزه رسانه است . جنس خبر در جهان بینی توحیدی، جهان بینی شیعی و همان مکتب ایران است. اگر کسی بگوید خبرنگاری می تواند تا جایی ارتقاء پیدا کند که آن را از جنس کسوت انبیا بدانیم سخن گزافی نیست. چرا که انبیا خبر را از منبع اصلی یعنی خدا گرفته اند و خبرنگار خبرش را از منابع دیگر، یعنی فقط سطح و کیفیت خبر تفاوت می‌کند. اگر خبرنگاری ظرفیت خود را برای انتشار اخباری در جهت نیل به اهداف عالیه به کار ببندد یکی از برترین جلوه‌های عبادت است. آگاه کردن جامعه بشری از جنس هدایت و گمراهی از جنس کار خبر است یعنی یک خبر هدایتگر است و دیگری گمراه کننده.

وی ادامه داد: امروز حجم اخبار سازمان یافته قدرتهای بزرگ برای انحراف افکار ملتهای دنیا قابل اندازه‌گیری نیست. استکبار جهانی و صهیونیست برای تولید خبر و انحراف اخبار سرمایه گذاری بی‌اندازه‌ای انجام داده‌اند و شیطان دوام خود را در سایه همین اخبار جستجو می‌کند . چرا که در پی آن حق و باطل قابل شناسایی نیسیت و فرهنگ فساد موجه جلوه داده می‌شود. آنها می‌دانند که اگر حقیقت انقلاب اسلامی ایران به دنیا عرضه شود جایی برای لیبرالیسم، سوسیالیسم، کمونیسم، اومانیسم باقی نمی‌ماند و باید کاری کنند که حقیقت اسلام آشکار نشده و چهره زشت و سیاهی از آن به جهان ارایه کند.

استکبار جهانی چهره ای خشن از اسلام ارائه می کند

رئیس دفتر ریاست جمهوری گفت: استکبار جهانی گروههایی را که چهره‌ای مطالبه گر داشته به عنوان مظهر و نماد اسلام سازماندهی کرده و به دنیا ارایه می‌کند. چهره‌هایی خشن و دور از عواطف انسانی که بریدن سر برای آنها دلپذیر است. خودشان این گروهها را طراحی می‌کنند و خود نیز از طریق رسانه‌های جهانی در معرض افکار عمومی دنیا قرار می‌دهند تا با ایجاد تصوری زشت از اسلام مردم را در برابر پیام انسانی اسلام واکسینه کنند.

وی با بیان اینکه پیشداوریها و ایجاد تصور غلط از یک حقیقت درست بهترین راه مقابله برای جلوگیری از نفود آن حقیقت است که این کار را رسانه‌ها انجام می‌دهند گفت: حتی این مسئله در میان مردم ما و عرصه خبر داخل کشور نیز مشخص است و رگه‌هایی از همین نفوذ را می‌توان دید. افکاری در کشور وجود دارد که در مسیر تحقق آن منویات هستند. سیاهنمایی و اختلاف انگیزیهایی که در خط شیطان و آب به آسیاب دشمن ریختن است.

مشایی گفت: یک ترقه در همدان تبدیل به یک انفجار بزرگ در رسانه های جهانی شد و این نشان می‌دهد که چقدر آنها دست خالی و فقیر هستند و اگرچه آرزوهای بزرگی دارند ولی دستشان کوتاه است چرا که خرما بر نخیل است.

وی با تاکید بر اینکه ارایه تصویر درست از پیام انقلاب مهمترین کار جمهوری اسلامی است و ماموریتی جز این برای دولت وجود ندارد گفت: نباید اجازه داد ذهنیتها و اندیشه‌های غلط در قالب نمادها و الگوسازیها وارد جامعه شود. امروز کسانی در دنیا پرچمدار اسلام هستند که اسلامی غلط و سیاه و غیرقابل تصور برای مردم عرضه می کنند. عمده تصاویر ارایه شده از اسلام در رسانه‌ها به خانه‌های خراب، فقر عمیق و لباسهای سیاه و خاک آلود در یک کشور همسایه خلاصه می شود و ما هر روز صدها خبر از فقر و فلاکت در سرزمینهای اسلامی می‌شنویم.

اسلام ایرانی روشنگر و گشاینده و فرصت ساز است

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: ماموریت ما این است مانع از نفوذ این اندیشه‌ها شده و به دنیا بگوییم اسلام ایرانیان متفاوت است. این اسلام روشنگر و گشاینده بوده و فرصت ساز است. اسلام ایرانیان انقلابی است که ستم را بر نمی‌تابد و علم را توسعه می‌دهد. ایران اسلامی نور را به دنیا هدیه می‌کند ولی بر اساس قدرت مستکبران کسان دیگری در دنیا داعیه‌دار اسلام هستند. اینها اهل علم نیستند و هویتشان با دانش سرشته نشده است. یکی از این مسایل زن است. آنها را سردمدار اسلام معرفی می‌کنند ولی می‌گوییم که زنان در آنجا نمی‌توانند گواهینامه بگیرند و زن شهروند درجه دوم است و زنان از حقوق یکسانی با مردان برخوردار نیستند.

وی اظهار داشت: کافی است این گونه نمادها بروز تبلیغی پیدا کند و آنچه که حقیقت اسلام بر سرزمین زیبا و پاک ایرانیان نمود پیدا کرده گم شود. انقلاب ایران نهضت حسینی است. برای کسانی که فرصت نمی‌کنند حتی یک جمله بخوانند تاسف می‌خورم و وقتی سوابق اینها را بررسی می‌کنیم می‌بینیم که سابقه انقلابی ندارند.

بدون "ایران" اسلام گم می‌شود

مشایی ادامه داد: امروز نام ایران در دنیا معادل علی(ع) است نه اموی و عباسی چرا که آنها پایه گذار انحراف در اسلام هستند. اگر بخواهیم حقیقت اسلام را به دنیا عرضه کنیم باید پرچم ایران را بالا ببریم. ایران امروز داعیه دار اندیشه ناب اسلام است. کشورها از ایران می ترسند چرا که حقیقت اسلام اینجاست و محفل نشینی با شیطان صفتان را برنمی‌تابد. ایران ظلم بر هیچ جای جهان را برنمی تابد و بدون نام ایران اسلام گم می‌شود. بعد از پیامبر فرقی نمی‌کند که کدام سمت رفته باشیم اسلام منهای اهل بیت اسلام نیست پرچم ایران پرچم عدالت علی است و پرچم عشق و غیرت دینی است.

مورچه سه‌شنبه 19 مرداد‌ماه سال 1389 ساعت 13:35

با سلام ، دیشب فیلم پاپارزی را دیدم فیلمی در خصوص مزاحمت های 4 عکاس سودجو از یک چهره سینمایی و نفوذ به حریم خصوصی او برای گرفتن عکس های بیشتر .
بحث خبر, خبررسانی بحث پیچیده و حساسی است ، بسیاری از مسوولین بلند پایه به خبرنگار بعنوان بلندگو با یک دوربین فیلمبرداری نگاه می کنند . این در حالیست که افراد صاحب شهرت و مسوولیت علاوه بر رساندن پیام ، خود نیز بعنوان یک سوژه مطرح اند . بطور قاطع می توان گفت هیچ مدیر بلندپایه ای موفق نخواهد شد مگر اینکه رسانه هارا بشناسد و بتواند ارتباط برقرار کند . مطبوعات و رسانه های آزاد در دنیای امروز یک رکن بسیار مهمند که نیاز به قوانین شفاف ، دقیق و حمایت کننده دارند و گرنه زود بازنشسته کردن اصحاب جراید تنها رفع تکلیف است و هدر دادن نیروهای با تجربه . فضا و حریم خصوصی نیز مساله ای نیست که نیروی انتظامی یا قوه قضائیه بتواند فی البداهه تعیین کند بلکه آنچنان دقت و ظرافت های خاص خود را دارد که باید ابتدا توسط مجامع دانشگاهی و اهل فن مورد بررسی قرار گرفته و سپس تبدیل به قانون شود . مرسی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد