و اما بعد ...

این وبلاگ محیطی دوستانه و خودمانی جهت طرح برخی مسائلی است که مفید بنظر می رسد.

و اما بعد ...

این وبلاگ محیطی دوستانه و خودمانی جهت طرح برخی مسائلی است که مفید بنظر می رسد.

تغذیه مناسب برای فصل زمستان

رفته رفته زمستان فرا می رسد. با بلندترین شب سال  )یلدا( . آنچه از کودکی ها به خاطر ما مانده است جشن آرایی آمدن زمستان بوده است. با ضیافت کرسی های داغ و سینی کنگره دار روی آن برای شب های سرد؛ پر از مغزها و خشکبار و قصه خوانی بزرگترها، انار دانه شده و گردو بادام و کشمش البته هندوانه قرمز رنگ برای شب چله .نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری هایی که به دلیل سرد شدن هوا معمولا با زمستان همراهند از قدیم شناخته شده است. امروزه اما اصول دانش تغذیه این دانسته های تجربی را به اصولی علمی آراسته است که توجه به آنها ما را در حفظ و بهبود سلامتمان در این ماه های سرد سال یاری می رساند.

تغییرات فصلی موجب می شوند که نیاز ما به برخی از مواد مغذی افزایش یابد. ویتامینها و مواد معدنی که از طریق دریافت یک رژیم غذایی متناسب با استفاده ازمواد غذایی همان فصل دستگاه ایمنی بدن را تقویت و آن را برای مبارزه با عوامل بیماری زا آماده می کنند.

ریز مغذی هایی مانند ویتامین  A که درجگر، برگ سبز سبزیجات، هویج، زردآلو، تخم مرغ یافت می‌شود؛ ویتامین C که در جعفری، فلفل سبز، گل کلم،  لیمو، پرتقال، گریپ فروت در این فصل قابل دریافت است و همچنین ویتامین Eکه در روغن های گیاهی و دانه های روغنی و مغزها  قابل دسترس است؛ از جمله این ویتامینها هستند.

همچنین مواد معدنی مانند سلنیوم که درغذاهای دریایی، قلوه، دل و گوشت های دیگر موجود است؛ روی که در انواع  گوشت، جگر، گندم، ماهی، شیر، تخم مرغ، بادام، گردو، سیب و لوبیا وجود دارد و نیز منیزیم که از منابعی مانند  بادام، گردو، فندق، بادام زمینی، موز، سبزیجات دارای برگ سبز، غلات می توانید آن ها را دریافت کنید.

سبزی های ریشه ای مانند هویج، چغندر، شلغم، همینطور انواع کلم ها مانند کلم برگ و گل کلم و همچنین انواع کدو مانند کدو مسمایی، کدو تنبل و... سبزی های مفیدی هستند که در این فصل بهترین کیفیت خود را دارند و  به ارتقای سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می کنند.

با توجه به اینکه مدت تابش نور افتاب در این دوره از سال کوتاه است می بایست به دریافت کلسیم و ویتامین D توجه کافی کرد. همچنین اگر از آن دسته از افراد هستید که روزهای کوتاه این فصل شما را دچار افسردگی می کند مصرف متناسب ویتامینهای گروه  Bدر پیشگیری یا کاهش عوارض افسردگی موثرند.

همه ی این مواد مغذی از گذشته در غذاهای سنتی ما؛ انواع آشها و سوپ ها قابل دریافت بوده اند. غذاهایی که گرم مصرف می شوند و گرمای لازم را برای بدن فراهم می کنند. فقط باید به ویتامین حساس به حرارت، ویتامین  C توجه کنید و آن را از منابع خام مانند میوه ها و سبزی هایی که به صورت خام مصرف می شوند دریافت کنید. در ضمن با اینکه ویتامین C آنتی آکسیدان موثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصلی مانند عفونت های تنفسی و سرماخوردگی هاست بدن آن را ذخیره نمی‌کند بنابر این باید هر روز مقدار مورد نیاز آن را برای بدن از طریق مصرف منابع غذایی آن تامین کنید.

با تمام آنچه گفته شد با پوشیدن لباس های مناسب این فصل؛ از زیبایی های طبیعی و برف بازی لذت ببرید و از این طریق یه ارتقای سلامت روانی خود نیز یاری برسانید  

            خبرنامه پایگاه اطلاع رسانی تغذیه و سلامت " بهسایت ایران "

نظرات 3 + ارسال نظر
الیاس پنج‌شنبه 24 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 16:00 http://pixek.titrblog.com

سلام وبلاگ خوبی داری تبریک میگم سری هم به ما بزن
وبلاگ گالری عکس
http://pixek.titrblog.com

امیر پنج‌شنبه 24 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 16:46

با زمانبندی صحیح آب خوردن اثر آن را در بدن خود بالا ببرید
دو لیوان آب -- بعد از بیداری -- کمک می کند به فعال کردن ارگان های داخلی
یک لیوان آب -- 30 دقیقه قبل از غذا -- هضم راحت غذا
یک لیوان آب -- قبل از گرفتن حمام -- کمک می کند به کاهش فشار خون
یک لیوان آب -- قبل از خواب -- به منظور جلوگیری از سکته مغزی یا حمله قلبی

امیر پنج‌شنبه 24 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 17:22

دیشب شب اول قبرم بود، نشسته بودم بالای سرجنازم، یکدفعه دیدم دو نفر اومدن تو قبرم!با ترس گفتم: شما نکیر و منکرین!!!؟دو نفری با هم جواب دادن: پـَـَـ نــه پـَـَــ ، کامران و هومن هستیم، اومدیم بهت بگیم تو خودت نمره بیستی . . . . !!!!!؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد