دکتر نوید عطار افزود: همچنین گوجه فرنگی حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E و پتاسیم است.
وی اضافه کرد: گوجه فرنگی حاوی مقادیر فراوانی از رنگدانه ای به نام لیکوپن بوده که علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی، رنگ قرمز گوجه فرنگی را باعث می شود.
دکتر عطار با بیان اینکه لیکوپن در بسیاری از میوهها وجود دارد، اما غلظت و تراکم آن در گوجه فرنگی بسیار زیاد است، اظهار داشت: دانشمندان نشان داده اند که گوجه فرنگی پخته شده، می تواند در مقابل سرطان پروستات، سرطان سینه و هایپر پلازی خوش خیم پروستات در آقایان تا حد بسیار بالایی نقش پیشگیری کننده داشته باشد.
وی افزود: براساس تحقیقات صورت گرفته، تأثیرات لیکوپن جهت جلوگیری و از بین بردن سلولهای سرطانی در بدن، در محصولات مختلف گوجه فرنگی متفاوت است. تحقیقات نشان داده که ماده رنگی لیکوپن میتواند باعث آهسته شدن رشد و حتی از بین بردن سلولهای نابهنجار و سرطانی شود.
وی خاطر نشان کرد: محققان با تستهای آزمایشگاهی دریافته اند که لیکوپن، رشد و سرعت تکثیر سلولهای سرطانی را به حد قابل توجهی کاهش می دهد.
وی به وجود سطوح گوناگونی از ریز مغذی ها در گوجهفرنگی اشاره کرد و افزود: نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داده که رب و دیگر محصولات بدست آمده از گوجه فرنگی، در مقایسه با گوجه فرنگی خام، تأثیر بیشتری از نظر قدرت آنتی اکسیدانی دارد، چرا که پخته شدن گوجه فرنگی باعث از میان برداشته شدن دیواره سلولها و بافت های آن شده و باعث رهایی بیشتر ماده لیکوپن میشود.
درتهیه رب از گوجه فرنگی باید شرایط و اصول بهداشتی کاملا رعایت گردد تا تأثیرات مثبت آن ظاهر شود و مورد استفاده قرار گیرد.
سلام. البته خالیش با نمک چقدر میچسبه!!!